Další ze seriálu našich on-line seminářů se zaměřil na sportovci často využívané potraviny a nápoje, které bývají dostupné i na občerstvovačkách závodů. My jsme se na ně podívali z hlediska složení a fyziologických zákonitostí organizmu, abychom mohli objektivně zhodnotit, v čem mohou pomoci a nebo naopka uškodit. Probrali jsme třeba colu, pivo, čokoládu, sušenky, oříšky nebo ovoce včetně sušeného. Pokud jste seminář nestihli, nabízíme jeho záznam. A rovnou pro vás chystáme i další seminář, který proběhne v červnu.
Nechceme, aby to vyznělo, že jen sportovní výživa je při sportu to nejlepší (byť je pro tento účel speciálně vyvinutá), ale seminářem jsme chtěli spíše upozornit na úskalí obecných potravin, a proč vám po některých může být špatně nebo proč mohou dokonce váš výkon utlumit. Dobře víme, že stejně jako nebudete pro cestu s dětmi do školy sedlat silniční speciál a navlékat cyklistický dres, tak i v případě výživy můžete při některých typech výkonu sáhnout po něčem jiném. A my se zamýšlíme nad tím, co je ještě relativně vhodné a co už moc ne. Nenechte ujít záznam níže:
Kdy proběhne příští seminář? Chystáme ho na 18. 6. a jeho tématem bude "Rozdíl ve stravovací přípravě na tréninky podle druhu sportu". Potřebuje v oblasti výživy něco jiného běžec a hokejista? A co sprinter a maratonec? Rozebereme si typy sportů a specifikujeme hlavní potřeby organizmu při daném sportu - před, během a po výkonu. Co mají společného a co je odlišné? Má vůbec cenu to řešit? Nenechte ujít náš další seminář!
Přihlásit se můžete pomocí formuláře ZDE. My se vám pak včas připomeneme a pošleme link ke sledování.